Δηλώστε συμμετοχή σε μια Ανοικτή Αστροβραδιά

και δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου τι υπάρχει εκεί έξω!

Κράτηση

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στα

Τιμή Εισιτηρίου

€ 20

Πρόγραμμα

  • Έναρξη: Σεπτέμβριος 20:30, Οκτώβριος 20:00, Νοέμβριος 19:00, Δεκέμβριος, Ιανουάριος 18:00, Φεβρουάριος, Μάρτιος 19:00, Απρίλιος 20:30,  Μάιος 21:00, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 21:30
  • Παρατήρηση πλανητών και λαμπρών άστρων, καθώς και της Σελήνης όταν υπάρχει στον ουρανό – διάρκεια 30 λεπτά.
  • Green Laser Tour – Ουρανογραφία, αναγνώριση άστρων και αστερισμών – διάρκεια 20 λεπτά.
  • Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού: πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού (νεφελώματα, αστρικά σμήνη, γαλαξίες) διάρκειας μέχρι και 60 λεπτά ή μέχρι να κρυώσετε ή να κουραστείτε 🙂

Αναλυτικά

🔭🔭🔭 Ξεκινάμε με τα λαμπρότερα αντικείμενα που εμφανίζονται στον ουρανό. Αυτή την εποχή τους αέριους γιγάντιους πλανήτες Δία και Κρόνο. Θα δούμε τις ζώνες του Δία και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη, τα επονομαζόμενα και φεγγάρια του Γαλιλαίου. Θα θαυμάσουμε τους δακτυλίους του Κρόνου, δισεκατομμύρια μικρά κομμάτια πάγου που σαν μικρά φεγγάρια περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη. Με τη Σελήνη στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά. Στη συνέχεια αναγνωρίζουμε στον ουρανό τα φωτεινότερα άστρα και τους αστερισμούς, κάνοντας ένα Green Laser Tour (ουρανογραφία). Μεγάλη Άρκτος, Πολικός Αστέρας, Κύκνος, Αετός, Λύρα, Κασσιόπη, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός, Ηρακλής, Βόρειος Στέφανος και άλλοι αστερισμοί ανάλογα με την εποχή. Πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο της Unistellar. Θα δούμε άλλους μακρινούς Γαλαξίες, μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, που ο καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια. Θα παρατηρήσουμε επίσης νεφελώματα, το μέρη όπου συνεχώς σχηματίζονται νέα άστρα. Και πλανητικά νεφελώματα, σύννεφα αερίων και σκόνης που εκτινάχτηκαν στο διάστημα κατά τον θάνατο αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας. Με το νέο αυτό τηλεσκόπιο δείτε και αποθηκεύστε τις εικόνες μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Αστρονομικός Περίπατος

Γνωρίζατε ότι η Γη χωράει 1.300.000(!) φορές μέσα στον Ήλιο; Ελάτε να γνωρίσουμε τα συγκριτικά μεγέθη και αποστάσεις του Ήλιου και των πλανητών, με ένα μοντέλο του ηλιακού συστήματος σε κλίμακα 1:3.000.000.000. Περπατάμε 1,5 km από τον “Ήλιο” στους “πλανήτες” – μια βιωματική εμπειρία για τις διαστάσεις του Ηλιακού μας Συστήματος!

Σημαντικό

Το Βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να απολαύσετε απερίσπαστοι με κέφι την αστροβραδιά.

Covid-19 μέτρα προστασίας

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια με αντισηπτικό. Κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Το προσοφθάλμιο καθαρίζεται με αντισηπτικό υγρό πριν από κάθε παρατηρητή. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που διαθέτουμε έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς

Αν είμαστε σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα ενημερώσουμε με ανάρτηση στο σχετικό event στη Σελίδα μας στο Facebook για την αναβολή της εκδήλωσης. Αν μας έχετε αφήσει τηλέφωνό σας, θα σας ενημερώσουμε και τηλεφωνικά ή θα σας στείλουμε μήνυμα για την αναβολή της εκδήλωσης.

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή να δηλώσετε συμμετοχή σε μία επόμενη ημερομηνία.