Παρατήρηση με τηλεσκόπια σε προκαθορισμένη ημέρα και μέρος

Μπορείτε να δείτε τις προγραμματισμένες Βραδιές Αστρονομίας στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών

40 άτομα

Τιμή Εισιτηρίου

€ 10

Κράτηση

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας:

  • τηλέφωνα: 6979116676 Χρήστος Σακκάς και 6972208032 Κωνσταντίνος Σακκάς
  • email:   astrotoursgr@gmail.com

Πρόγραμμα

  • Έναρξη: Σεπτέμβριος 20:30 – Οκτώβριος 20:00 – Νοέμβριος 19:00 – Δεκέμβριος, Ιανουάριος 18:00 – Φεβρουάριος, Μάρτιος 19:00 – Απρίλιος 20:30 – Μάιος 21:00 – Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 21:30
  • Παρατήρηση πλανητών και λαμπρών άστρων, καθώς και της Σελήνης όταν υπάρχει στον ουρανό – διάρκεια 30 λεπτά.
  • Green Laser Tour – Ουρανογραφία, αναγνώριση άστρων και αστερισμών του έναστρου ουρανού – διάρκεια 20 λεπτά.
  • Παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού: πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού (νεφελώματα, αστρικά σμήνη, γαλαξίες) διάρκειας μέχρι και 60 λεπτά ή μέχρι να κρυώσετε ή να κουραστείτε 🙂

Ξεκινάμε με τα λαμπρότερα αντικείμενα που εμφανίζονται στον ουρανό, αυτή την εποχή τους αέριους γιγάντιους πλανήτες Δία και Κρόνο.

Στον Δία θα δούμε τις ζώνες στην επιφάνεια του και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του, τα φεγγάρια του Γαλιλαίου: Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη.

Συνεχίζουμε με τον μαγευτικό Κρόνο και τους δακτυλίους.

Με τη Σελήνη στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά.

Ουρανογραφία (Green Laser Tour), αναγνωρίζουμε τα φωτεινότερα άστρα στον ουρανό και τους αστερισμούς. Μεγάλη Άρκτος, Πολικός Αστέρας, Κύκνος, Αετός, Λύρα, Κασσιόπη, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός, Ηρακλής, Βόρειος Στέφανος, και άλλοι ανάλογα με την εποχή.

Με την ανάπτυξη του νέας τεχνολογίας τηλεσκοπίου Unistellar που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, θα έχουμε τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον! Θα δούμε αστρικά σμήνη, νεφελώματα, άλλους μακρινούς Γαλαξίες, μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, που ο καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα. Το νέο αυτό τηλεσκόπιο έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Σημαντικό

Το Βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να απολαύσετε απερίσπαστοι με κέφι την αστροβραδιά.

Covid-19 μέτρα προστασίας

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια με αντισηπτικό. Κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Το προσοφθάλμιο καθαρίζεται με αντισηπτικό υγρό πριν από κάθε παρατηρητή. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που διαθέτουμε έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς

Αν είμαστε σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα ενημερώσουμε με ανάρτηση στο σχετικό event στη Σελίδα μας στο Facebook για την αναβολή της εκδήλωσης. Αν μας έχετε αφήσει τηλέφωνό σας, θα σας ενημερώσουμε και τηλεφωνικά ή θα σας στείλουμε μήνυμα για την αναβολή της εκδήλωσης.

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή να δηλώσετε συμμετοχή σε μία επόμενη ημερομηνία.