Ερχόμαστε στο χώρο σας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας

Για Βραδιά Παρατήρησης με Τηλεσκόπια σαν μέρος της δικής σας Εκδήλωσης

Είτε σχεδιάζετε εκδήλωση για κατασκήνωση, γαμήλια δεξίωση, συνέδριο, εταιρική συνάντηση, γιορτή, σχολική εκδήλωση, θα ενθουσιάσουμε τους καλεσμένους σας με την μαγεία του έναστρου ουρανού ανοίγοντάς τους ένα παράθυρο στο σύμπαν.

Κόστος

Το κόστος κανονίζεται τηλεφωνικά ανάλογα με την εκδήλωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • τηλέφωνα: 6979116676 Χρήστος Σακκάς και 6972208032 Κωνσταντίνος Σακκάς
 • email:   astrotoursgr@gmail.com

Διαμορφώστε μαζί μας το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, εσείς και οι συνάδελφοί σας, η οικογένειά σας ή οι φίλοι σας, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τι θα γίνει στη δική σας Βραδιά Παρατήρησης με Τηλεσκόπια. Αντί για τη συνήθη ξενάγηση ίσως θέλετε:

 • Να μάθετε πως χειριζόμαστε ένα τηλεσκόπιο.
  Να σας συμβουλέψουμε για την αγορά ενός τηλεσκοπίου.
 • Να φέρετε μαζί το δικό σας τηλεσκόπιο και να σας δείξουμε πως λειτουργεί.
 • Να φέρετε την DSLR φωτογραφική μηχανή σας για αστροφωτογραφίες.
 • Να σας δείξουμε εφαρμογές στο κινητό για να μπορείτε να αναγνωρίζεται μόνοι σας αστερισμούς ή να βλέπετε στον ουρανό τη διέλευση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και άλλων δορυφόρων.
 • Να φέρετε μία λίστα με αστρονομικά αντικείμενα που θέλετε να παρατηρήσετε και να σας βοηθήσουμε να τα βρούμε στον ουρανό με τα τηλεσκόπιά μας.
 • Προαιρετικά πριν την παρατήρηση με τα τηλεσκόπια μπορούμε να κάνουμε μία παρουσίαση αστρονομίας προσαρμοσμένη ειδικά για εσάς με θέμα που θα επιλέξετε, με τη προϋπόθεση ότι στον χώρο υπάρχουν οι υποδομές – προτζέκτορας και οθόνη.

Μια αστροβραδιά συνήθως περιλαμβάνει

 • Έναρξη: Σεπτέμβριος 20:30
 • Παρατήρηση πλανητών και λαμπρών άστρων, καθώς και της Σελήνης όταν υπάρχει στον ουρανό – διάρκεια 30 λεπτά.
 • Ουρανογραφία (Green Laser Tour), αναγνώριση άστρων και αστερισμών του έναστρου ουρανού – διάρκεια 20 λεπτά.
 • Παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού: πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού (νεφελώματα, αστρικά σμήνη, γαλαξίες) διάρκειας μέχρι και 60 λεπτά ή μέχρι να κρυώσετε ή να κουραστείτε 🙂

Ξεκινάμε με τα λαμπρότερα αντικείμενα που εμφανίζονται στον ουρανό, αυτή την εποχή τους αέριους γιγάντιους πλανήτες Δία και Κρόνο.

Στον Δία θα δούμε τις ζώνες στην επιφάνεια του και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του, τα φεγγάρια του Γαλιλαίου: Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη.

Συνεχίζουμε με τον μαγευτικό Κρόνο και τους δακτυλίους.

Με τη Σελήνη στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά.

Ουρανογραφία (Green Laser Tour), αναγνωρίζουμε τα φωτεινότερα άστρα στον ουρανό και τους αστερισμούς. Μεγάλη Άρκτος, Πολικός Αστέρας, Κύκνος, Αετός, Λύρα, Κασσιόπη, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός, Ηρακλής, Βόρειος Στέφανος, και άλλοι ανάλογα με την εποχή.

Με την ανάπτυξη του νέας τεχνολογίας τηλεσκοπίου Unistellar που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, θα έχουμε τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον! Θα δούμε αστρικά σμήνη, νεφελώματα, άλλους μακρινούς Γαλαξίες, μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, που ο καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα. Το νέο αυτό τηλεσκόπιο έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Σημαντικό

Το Βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να απολαύσετε απερίσπαστοι με κέφι την αστροβραδιά.

Covid-19 μέτρα προστασίας

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια με αντισηπτικό. Κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Το προσοφθάλμιο καθαρίζεται με αντισηπτικό υγρό πριν από κάθε παρατηρητή. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που διαθέτουμε έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς

Σε περίπτωση που η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια δεν πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών σας επιστρέφουμε τα χρήματά σας εκτός από έξοδα που έχουμε ήδη κάνει για την μετακίνησή μας όπως για παράδειγμα πληρωμή διανυκτερεύσεων ή εισιτήρια πλοίων αν αυτά δεν μπορούν να επιστραφούν, έξοδα κίνησης κλπ.

Αν ο καιρός δεν είναι καλός σε συνεννόηση από πριν μαζί σας μπορεί να γίνει μέρος της εκδήλωσης όπως η παρουσίαση αστρονομίας ή μία εναλλακτική δραστηριότητα αστρονομίας.