Ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι στα αστέρια

Δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου, τι υπάρχει εκεί έξω!

🔭🔭🔭 Βρείτε μια βραδιά αστροπαρατήρησης στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ή δείτε την επόμενη Δημόσια Eκδήλωση στη Σελίδα μας στο Facebook

Απολαύστε τον έναστρο ουρανό με εξελιγμένα τηλεσκόπια καθώς έμπειροι χειριστές μοιράζονται μαζί σας την επιστήμη και τις ιστορίες των άστρων.

Συνοπτικά:

 • Διάρκεια: 2–3 ώρες
 • Έναρξη: 20:00 (φθινόπωρο)
 • Παρατήρηση της Σελήνης και των Πλανητών όταν βρίσκονται στον ουρανό
 • Παρατήρηση λαμπρότερων άστρων, δείτε τα χρώματα των αστεριών, από τι είναι φτιαγμένα τα αστέρια;
 • Κόκκινοι ΓίγαντεςΛευκοί Νάνοι, μοιραζόμαστε την επιστήμη και τις ιστορίες του Έναστρου Ουρανού
 • Green Laser Tour, Ουρανογραφία, σύνδεση με την Ελληνική Μυθολογία 
 • Ο Γαλαξίας μας,  ίσως το εντυπωσιακότερο θέαμα με γυμνό μάτι στον ουρανό 
 • Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού – χάρη στα εξελιγμένα μας τηλεσκόπια 🔭 θα παρατηρήσουμε μια ποικιλία αντικειμένων βαθέως ουρανού: αστρικά σμήνη, νεφελώματα, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια
 • Ιδανικό για αρχάριους, κατάλληλο και για παιδιά από 6 ετών

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Unistellar – eVscope

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Σε μια βραδιά παρατήρησης αναπτύσσουμε ταυτόχρονα δύο τηλεσκόπια:

 • Ένα κατοδιοπτρικό τηλεσκόπιο 8” (20 cm) για παρατήρηση πλανητών, Σελήνης και φωτεινών άστρων.
 • Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope της Unistellar με δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Περιγραφή

Ξεκινάμε με τη Σελήνη και τους πλανήτες όταν βρίσκονται στον ουρανό. Προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες της Σελήνης από κοντά. Στον Κρόνο οι δακτύλιοι δίνουν μια τρισδιάστατη οπτική στον πλανήτη. Στον Δία παρατηρούμε τις ζώνες και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του (τα φεγγάρια του Γαλιλαίου) Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη.

Καθώς νυχτώνει όλο και περισσότερα αστέρια εμφανίζονται στον ουρανό. Στοχεύουμε λαμπρά άστρα με το τηλεσκόπιο και παρατηρούμε τα διαφορετικά χρώματα των αστεριών. Από τι είναι φτιαγμένα τα αστέρια; Πως παράγουν την ενέργειά τους; Μαθαίνουμε για το πως γεννιούνται και πως πεθαίνουν τα αστέρια. Αστέρια σαν τον Ήλιο μας, Λευκοί Νάνοι, Κόκκινοι Γίγαντες και Υπεργίγαντες που κάποια μέρα θα εκραγούν σαν supernova.

Green Laser Tour – Ουρανογραφία. Αναγνωρίζουμε στον ουρανό τους αστερισμούς και μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τον Πολικό Αστέρα. Διαφορετικοί πολιτισμοί ομαδοποιούσαν και ονόμαζαν διαφορετικά τους αστερισμούς, μα τα ονόματα ορισμένων αστερισμών αποτελούν μερικά από τα αρχαιότερα ίχνη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Καθώς μοιραζόμαστε την επιστήμη και τις ιστορίες του έναστρου ουρανού, ξεκινάμε την Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού με ένα πλανητικό νεφέλωμα, το απομεινάρι από τον θάνατο ενός αστεριού παρόμοιου με τον Ήλιο μας. Για να στρέψουμε στη συνέχεια τα τηλεσκόπια σε μια ποικιλία στόχων: αστρικά σμήνη, νεφελώματα, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια.

 • Το κόστος μπορεί να το αναλάβει ένας Δήμος, ένας Σύλλογος κλπ και η εκδήλωση να είναι δωρεάν για το κοινό.
 • Στις ανοικτές βραδιές με τηλεσκόπια που οργανώνουμε εμείς το κόστος αναφέρεται σε κάθε συγκεκριμένη αστροπαρατήρηση – συνήθως €20 το άτομο – μπορείτε να δείτε τις επόμενες εκδηλώσεις εδώ

Για πληροφορίες:

 • email 📧 astrotoursgr@gmail.com
 • κιν. 📲 6972208032 Κώστας Σακκάς
 • κιν. 📲 6979116676 Χρήστος Σακκάς

Διαφορετικές εποχές αποκαλύπτουν διαφορετικά αντικείμeνα στον  νυχτερινό ουρανό. Εδώ μερικές φωτογραφίες από το τι θα δείτε μέσα από τα τηλεσκόπια της Astro Tours Greece

Οργανώνουμε Εκδηλώσεις Αστρονομίας 🔭 από το 2016 με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go – μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε στην Ελλάδα αν μας καλέσετε.

Ντυθείτε ζεστά

Ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί να κάνει κρύο το βράδυ, ειδικά σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο. Ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία!

Covid-19 μέτρα προστασίας

Η δράση πραγματοποιείτε στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι χειριστές των τηλεσκοπίων διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς;

Αν είμαστε σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα ενημερώσουμε με ανάρτηση στο σχετικό event στη Σελίδα μας στο Facebook για την αναβολή της εκδήλωσης. Αν έχετε αφήσει το τηλέφωνό σας, θα σας τηλεφωνήσουμε ή θα σας στείλουμε μήνυμα για την αναβολή της εκδήλωσης.

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή να δηλώσετε συμμετοχή σε μία επόμενη ημερομηνία.