Δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου, τι υπάρχει εκεί έξω!

Απολαύστε τον έναστρο ουρανό με εξελιγμένα τηλεσκόπια καθώς έμπειροι χειριστές μοιράζονται μαζί σας την επιστήμη και τις ιστορίες των άστρων

🔭🔭🔭 Βρείτε μια βραδιά αστροπαρατήρησης στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ή δείτε την επόμενη Δημόσια Eκδήλωση στη Σελίδα μας στο Facebook

 • Διάρκεια: 2–3 ώρες
 • Έναρξη: 21:30 (καλοκαίρι)
 • Παρατήρηση Σελήνης και Πλανητών όταν βρίσκονται στον ουρανό
 • Παρατήρηση λαμπρότερων άστρων, το χρώμα τους, πως ονομάζονται
 • Αστερισμοί (Green Laser Tour – Ουρανογραφία) 
 • Ο Γαλαξίας μας – ίσως το εντυπωσιακότερο θέαμα με γυμνό μάτι στον έναστρο ουρανό 
 • Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού: Χάρη στα εξελιγμένα τηλεσκόπιά μας θα παρατηρήσουμε μια ποικιλία αντικειμένων βαθέως ουρανού, νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια
 • Αποθηκεύστε φωτογραφίες του Σύμπαντος κατευθείαν στο κινητό σας
 • Ιδανικό για αρχάριους, κατάλληλο και για παιδιά από 6 ετών

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Unistellar – eVscope

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Σε μια βραδιά παρατήρησης αναπτύσσουμε ταυτόχρονα δύο τηλεσκόπια:

 • Ένα κατοδιοπτρικό τηλεσκόπιο 8” (20 cm) για παρατήρηση πλανητών, Σελήνης και φωτεινών άστρων.
 • Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope της Unistellar με δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Περιγραφή

Ξεκινάμε με τη Σελήνη όταν αυτή βρίσκεται στον ουρανό. Προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά.

Παρατηρούμε επίσης τους Πλανήτες εφόσον βρίσκονται στον ουρανό. Στον Κρόνο οι δακτύλιοι δίνουν μια τρισδιάστατη οπτική στον πλανήτη. Στον Δία παρατηρούμε τις ζώνες και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους – Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ, Γανυμήδης – που ονομάζονται και φεγγάρια του Γαλιλαίου. (Δίας και Κρόνος θα βρίσκονται από τέλος Ιουλίου στον ουρανό για το 2021).

Καθώς νυχτώνει όλο και περισσότερα αστέρια εμφανίζονται στον ουρανό. Αναγνωρίζουμε στον ουρανό τους αστερισμούς (Green Laser Tour – Ουρανογραφία). Βρίσκουμε τη θέση του Πολικού Αστέρα. Με τα τηλεσκόπια παρατηρούμε αστέρια διαφορετικού χρώματος. Μαθαίνουμε για την εξέλιξη των άστρων, αστέρια παρόμοια με τον Ήλιο μας, λευκοί νάνοι, κόκκινοι υπεργίγαντες που κάποτε θα εκραγούν σαν σουπερνόβα.

Τα αστέρια δεν είναι αιώνια – στο απώτερο μέλλον και ο Ήλιος μας θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα και στη συνέχεια σε λευκό νάνο.

Καθώς μοιραζόμαστε την επιστήμη και τις ιστορίες των αστεριών, ξεκινάμε την Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού με ένα πλανητικό νεφέλωμα, το απομεινάρι από τον θάνατο ενός αστεριού παρόμοιου με τον Ήλιο μας. Μετά στρέφουμε τα τηλεσκόπια σε μια ποικιλία αντικειμένων: νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια.

 • Το κόστος αναφέρεται σε κάθε συγκεκριμένη Δημόσια Αστροπαρατήρηση – συνήθως €20 το άτομο

Η κράτηση είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση – στείλτε μας email η καλέστε μας στα τηλεφωνα:

 • email 📧 astrotoursgr@gmail.com
 • κιν. 📲 6972208032 Κώστας Σακκάς
 • κιν. 📲 6979116676 Χρήστος Σακκάς

Διαφορετικές εποχές αποκαλύπτουν διαφορετικά αντικείμeνα στον  νυχτερινό ουρανό. Εδώ μερικές φωτογραφίες από το τι θα δείτε μέσα από τα τηλεσκόπια της Astro Tours Greece

Οργανώνουμε Εκδηλώσεις Αστρονομίας 🔭 από το 2016 με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go – μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε στην Ελλάδα αν μας καλέσετε.

Ντυθείτε ζεστά

Ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί να κάνει κρύο το βράδυ, ειδικά σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο. Ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία!

Covid-19 μέτρα προστασίας

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα, όπως χρήση μάσκας, αποστάσεις κλπ. Οι ξεναγοί και χειριστές των τηλεσκοπίων διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς;

Αν είμαστε σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα ενημερώσουμε με ανάρτηση στο σχετικό event στη Σελίδα μας στο Facebook για την αναβολή της εκδήλωσης. Αν έχετε αφήσει το τηλέφωνό σας, θα σας τηλεφωνήσουμε ή θα σας στείλουμε μήνυμα για την αναβολή της εκδήλωσης.

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή να δηλώσετε συμμετοχή σε μία επόμενη ημερομηνία.