Το 2016 δημιουργήσαμε το Planetarium on the Go, το μόνο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο με σταθερό θόλο και καρέκλες για τους θεατές που συνδυάζει προβολές στον θόλο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Προβολές στον Θόλο και παρατήρηση με Τηλεσκόπιο

Το Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

www.planetariumotg.gr

Κάθε χρόνο καλύπτουμε απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της Γης – πάνω από 40.000 km – φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

δείτε τον χάρτη

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Ρ. Πάιατ και τον Αστροναύτη της NASA Clay C. Anderson – Athens Science Festival 2019

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα 150 χρόνια του τηλεσκοπίου Newall.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκδήλωση “Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο”, στον Πύργο των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών.