Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος σε αποστολή με το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή

Βίντεο από την αποστολή του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή: La Silla, VLT και ALMA σε υψόμετρο 5000 μέτρων στην έρημο Ατακάμα. Στην αποστολή συμμετείχε ο Theofanis Matsopoulos μέλος του Planetarium On The Go.

Η ομάδα αστροφωτογράφων του ESO, Herbert Zodet, Yuri Beletsky, Θεοφάνης Ματσόπουλος, Babak Tafreshi, Petr Horalek, ταξιδεύει στο Paranal στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο VLT (Very Large Telescope), στο ALMA σε υψόμετρο 5.000 μέτρων και στο La Silla το πρώτο παρατηρητήριο του ESO που βρίσκεται στην άκρη της ερήμου Atacama, 600 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο. Η ομάδα τράβηξε βίντεο για πλανητάρια, νυχτερινά time-lapses και αστροφωτογραφίες. (περισσότερα…)

Continue Reading Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος σε αποστολή με το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή

U.S. EMBASSY – Athens Science Festival 2019

We are greatly honoured from Ambassador Pyatt and NASA Astronaut Clayton C. Anderson presence and U.S. EMBASSY ATHENS support of Planetarium on the Go

Μεγάλη τιμή για εμάς η παρουσία του Πρέσβη Τζέφρι Ρ. Πάιατ και του Αστροναύτη Clay C. Anderson και η υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα – Athens Science Festival 2019 (περισσότερα…)

Continue Reading U.S. EMBASSY – Athens Science Festival 2019

Ζωντανό Ρεπορτάζ – Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση στον Alpha

Η ομάδα μας έχει δημιουργήσει το Planetarium on the Go και διοργανώνει εκδηλώσεις αστρονομίας από το 2016 σε όλη την Ελλάδα. Εδώ ζωντανό ρεπορτάζ έξω από τα στούντιο του Alpha. (περισσότερα…)

Continue Reading Ζωντανό Ρεπορτάζ – Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση στον Alpha