Κλείστε τη δική σας ιδιωτική ξενάγηση σε μέρος που θα επιλέξετε σε όλη την Ελλάδα

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Η δική σας Αστροβαδιά!

Επιλέξετε μια ιδιωτική ξενάγηση και ζήστε τη μαγεία της παρατήρησης με τηλεσκόπιο κάτω από έναν πραγματικά σκοτεινό ουρανό, με χιλιάδες άστρα και τον γαλαξία να εμφανίζονται πάνω από το κεφάλι μας. Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που διαθέτουμε δείτε άλλους γαλαξίες μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, αστρικά σμήνη, νεφελώματα και αποθηκεύετε την εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Το τηλεσκόπιο αυτό έχει τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον. Είτε βρίσκεστε σε ένα απομακρυσμένο μέρος, στην κορυφή του Ολύμπου ή σε μια ερημική παραλία στο Αιγαίο, είτε στην αυλή του σπιτιού ή του εξοχικού σας, θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία και θα δείτε μόνοι σας από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου, τι υπάρχει εκεί έξω!

Κράτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Κόστος

Το κόστος κανονίζεται τηλεφωνικά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και την απόσταση του μέρους παρατήρησης.

Διαμορφώστε εσείς την ιδιωτική σας αστροβραδιά

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων, εσείς και οι συνάδελφοί σας, η οικογένειά σας ή οι φίλοι σας, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τι θα γίνει στην ιδιωτική σας αστροβραδιά. Αντί για τη συνήθη ξενάγηση ίσως θέλετε:

 • Να σας δείξουμε πως χειριζόμαστε ένα τηλεσκόπιο ή να σας συμβουλέψουμε για την αγορά ενός τηλεσκοπίου.
 • Να φέρετε μαζί το δικό σας τηλεσκόπιο και να σας δείξουμε πως λειτουργεί.
 • Να φέρετε την DSLR φωτογραφική μηχανή σας για ένα εισαγωγικό μάθημα στην αστροφωτογραφία.
 • Να φέρετε μία λίστα με στόχους που θέλετε να παρατηρήσετε και να σας βοηθήσουμε να τους βρούμε στον ουρανό με τα τηλεσκόπιά μας.
 • Να σας δείξουμε εφαρμογές στο κινητό για να αναγνωρίζεται μόνοι σας αστερισμούς και να βλέπετε στον ουρανό τη διέλευση δορυφόρων και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
 • Αν στο μέρος της εκδήλωσης υπάρχει η δυνατότητα προβολής, μπορείτε να επιλέξετε  μία παρουσίαση αστρονομίας προσαρμοσμένη ειδικά για εσάς, πριν την παρατήρηση με τα τηλεσκόπια.
 • Αστρονομικός Περίπατος
  Γνωρίζατε ότι η Γη χωράει 1.300.000(!) φορές μέσα στον Ήλιο; Ελάτε να γνωρίσουμε τα συγκριτικά μεγέθη και αποστάσεις του Ήλιου και των πλανητών, με ένα μοντέλο του ηλιακού συστήματος σε κλίμακα 1:3.000.000.000. Περπατάμε 1,5 km από τον “Ήλιο” στους “πλανήτες” – μια βιωματική εμπειρία για τις διαστάσεις του Ηλιακού μας Συστήματος!

Πρόγραμμα

Μια αστροβραδιά συνήθως περιλαμβάνει

 • Έναρξη: Σεπτέμβριος 20:30, Οκτώβριος 20:00, Νοέμβριος 19:00, Δεκέμβριος, Ιανουάριος 18:00, Φεβρουάριος, Μάρτιος 19:00, Απρίλιος 20:30,  Μάιος 21:00, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 21:30
 • Παρατήρηση πλανητών και λαμπρών άστρων, καθώς και της Σελήνης όταν υπάρχει στον ουρανό – διάρκεια 30 λεπτά.
 • Green Laser Tour – Ουρανογραφία, αναγνώριση άστρων και αστερισμών – διάρκεια 20 λεπτά.
 • Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού: πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού (νεφελώματα, αστρικά σμήνη, γαλαξίες) διάρκειας μέχρι και 60 λεπτά ή μέχρι να κρυώσετε ή να κουραστείτε 🙂

Αναλυτικά

🔭🔭🔭 Ξεκινάμε με τα λαμπρότερα αντικείμενα που εμφανίζονται στον ουρανό. Αυτή την εποχή τους αέριους γιγάντιους πλανήτες Δία και Κρόνο. Θα δούμε τις ζώνες του Δία και τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη, τα επονομαζόμενα και φεγγάρια του Γαλιλαίου. Θα θαυμάσουμε τους δακτυλίους του Κρόνου, δισεκατομμύρια μικρά κομμάτια πάγου που σαν μικρά φεγγάρια περιφέρονται γύρω από τον πλανήτη. Με τη Σελήνη στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες από κοντά. Στη συνέχεια αναγνωρίζουμε στον ουρανό τα φωτεινότερα άστρα και τους αστερισμούς, κάνοντας ένα Green Laser Tour (ουρανογραφία). Μεγάλη Άρκτος, Πολικός Αστέρας, Κύκνος, Αετός, Λύρα, Κασσιόπη, Τοξότης, Σκορπιός, Ζυγός, Ηρακλής, Βόρειος Στέφανος και άλλοι αστερισμοί ανάλογα με την εποχή. Πίσω στα τηλεσκόπια για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο της Unistellar. Θα δούμε άλλους μακρινούς Γαλαξίες, μερικούς ακόμη και να συγκρούονται, που ο καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια. Θα παρατηρήσουμε επίσης νεφελώματα, το μέρη όπου συνεχώς σχηματίζονται νέα άστρα. Και πλανητικά νεφελώματα, σύννεφα αερίων και σκόνης που εκτινάχτηκαν στο διάστημα κατά τον θάνατο αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας. Με το νέο αυτό τηλεσκόπιο δείτε και αποθηκεύστε τις εικόνες μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Σημαντικό

Το Βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να απολαύσετε απερίσπαστοι με κέφι την αστροβραδιά.

Covid-19 μέτρα προστασίας

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια με αντισηπτικό. Κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Το προσοφθάλμιο καθαρίζεται με αντισηπτικό υγρό πριν από κάθε παρατηρητή. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο που διαθέτουμε έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς

Σε περίπτωση που η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια δεν πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών σας επιστρέφουμε τα χρήματά σας εκτός από έξοδα που έχουμε ήδη κάνει για την μετακίνησή μας, όπως για παράδειγμα πληρωμή διανυκτερεύσεων ή εισιτήρια πλοίων αν αυτά δεν μπορούν να επιστραφούν, έξοδα κίνησης κλπ.

Αν ο καιρός δεν είναι καλός σε συνεννόηση από πριν μαζί σας μπορεί να γίνει μέρος της εκδήλωσης με μέρος του τιμήματος, όπως η παρουσίαση αστρονομίας ή μία εναλλακτική δραστηριότητα αστρονομίας.

Αν ξεκινήσει η παρατήρηση και συννεφιάσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και δεν πραγματοποιηθεί παρατήρηση στόχων με τα τηλεσκόπια για τουλάχιστον 40 λεπτά, σας επιστρέφουμε το 70% του κόστους της εκδήλωσης αφού αφαιρεθούν τα έξοδα κίνησης, ξενοδοχείων, πλοίων κλπ.