Δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου τι υπάρχει εκεί έξω!

Φυσικά μπορείτε να περιηγηθείτε στο σύμπαν σερφάροντας στο διαδίκτυο, μα καμιά συλλογή φωτογραφιών δεν μπορεί να μεταφέρει το συναίσθημα της παρατήρησης με τηλεσκόπιο κάτω από τον σκοτεινό έναστρο ουρανό. Αν θέλετε την αυθεντική εμπειρία θα θέλατε να έρθετε μαζί μας σε μια αστροβραδιά. Να βιώσετε τη μαγεία του έναστρου ουρανού και να δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου τι υπάρχει εκεί έξω!

Να τι θα δείτε από τα τηλεσκόπιά μας:

Ηλιακό Σύστημα

Οι ζώνες στην επιφάνεια του Δία και τα τέσσερα φεγγάρια του Γαλιλαίου: Ιώ, Καλλιστώ, Ευρώπη, Γανυμήδης. Κάθε φεγγάρι ένας ξεχωριστός κόσμος. ο Γανυμήδης είναι μεγαλύτερος από τον πλανήτη Ερμή, η Ιώ το πιο ενεργό σώμα στο ηλιακό σύστημα με πάνω από 400 ενεργά ηφαίστεια, ενώ η Ευρώπη διαθέτει έναν υπόγειο ωκεανό κάτω από την ολοκληρωτικά παγωμένη επιφάνειά της.

Οι δακτύλιοι του Κρόνου αποτελούνται από νερό σε παγωμένη μορφή. Δισεκατομμύρια μικρά παγάκια περιφέρονται σαν μικρά φεγγάρια γύρω από τον πλανήτη.

Κρατήρες στην επιφάνεια της Σελήνης

Ο Άρης είναι μικρός πλανήτης, τρεις φορές μικρότερος σε μέγεθος από τη Γη και μόλις το 11% μάζας της. Λόγω του μικρού το μεγέθους είναι δύσκολος στόχος στον ουρανό. Δεν αποκαλείται τυχαία ο Κόκκινος Πλανήτης, το κόκκινο χρώμα διακρίνεται καθαρά ακόμη και με γυμνό μάτι.

Η Αφροδίτη καλύπτεται από πυκνή ατμόσφαιρα και σύννεφα που μας εμποδίζουν να δούμε την επιφάνειά της. Θα δούμε όμως τις φάσεις της στον ουρανό! Η Αφροδίτη, όπως και η Σελήνη, έχει φάσεις. Όσο πλησιάζει τη Γη (κατά την περιφορά της γύρω από τον Ήλιο) μεγαλώνει το φαινόμενο μέγεθός της και λεπταίνει ο φωτισμένος μηνίσκος. Image Credit: Chris Proctor

Κομήτες, όταν αυτοί εμφανίζονται στον ουρανό

Νεφελώματα

Πυκνά νέφη μεσοαστρικής σκόνης και αερίων, όπου γεννιούνται συνεχώς νέα άστρα

Πλανητικά Νεφελώματα

τα απομεινάρια από τον θάνατο αστεριών παρόμοιων με τον Ήλιο μας

Αστρικά Σμήνη

Ομάδες χιλιάδων ή και εκατομμυρίων αστέρων.

Γαλαξίες

Συστήματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων άστρων, αερίων και σκοτεινής ύλης που διατηρούν τη συνοχή τους από τη βαρύτητα του συνόλου της ύλης που περιέχουν.