Δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου, τι υπάρχει εκεί έξω!

Απολαύστε τον έναστρο ουρανό με εξελιγμένα τηλεσκόπια καθώς έμπειροι χειριστές μοιράζονται μαζί σας την επιστήμη και τις ιστορίες των άστρων

🔭🔭🔭 Βρείτε μια βραδιά αστροπαρατήρησης στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ή δείτε την επόμενη Δημόσια Eκδήλωση στη Σελίδα μας στο Facebook

 • Διάρκεια: 2–3 ώρες
 • Έναρξη: 21:30 (καλοκαίρι)
 • Παρατήρηση Σελήνης και Πλανητών, όταν βρίσκονται στον ουρανό
 • Παρατήρηση λαμπρότερων άστρων, μαθαίνουμε τα ονόματά τους, βλέπουμε τα χρώματα των άστρων
 • Ουρανογραφία – Αστερισμοί: Green Laser Tour
 • Ο Γαλαξίας μας – ίσως το εντυπωσιακότερο θέαμα με γυμνό μάτι
 • Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού: Χάρη στα εξελιγμένα τηλεσκόπιά μας θα παρατηρήσουμε μια ποικιλία αντικειμένων βαθέως ουρανού, νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια
 • Αποθηκεύστε φωτογραφίες του Σύμπαντος κατευθείαν στο κινητό σας
 • Ιδανικό για αρχάριους, κατάλληλο και για παιδιά από 6 ετών

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Unistellar – eVscope

Κατοδιοπτρικό 8” (20 cm)

Σε μια βραδιά παρατήρησης αναπτύσσουμε ταυτόχρονα δύο τηλεσκόπια:

 • Ένα κατοδιοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 20 εκατοστών (8”) για παρατήρηση πλανητών, Σελήνης, και των φωτεινών άστρων.
 • Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope της Unistellar για παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον. Το τηλεσκόπιο αυτό έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi στο κινητό σας. Μπορείτε να βλέπετε και να αποθηκεύετε την εικόνα που παρατηρεί κάθε στιγμή το τηλεσκόπιο (αστρικά σμήνη, γαλαξίες, νεφελώματα) κατευθείαν στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Περιγραφή

Ξεκινάμε παρατηρώντας τη Σελήνη και τους Πλανήτες, εφόσον βρίσκονται στον ουρανό, προσαρμόζουμε τη μεγέθυνση των τηλεσκοπίων για να δούμε τους κρατήρες της Σελήνης από κοντά. Οι δακτύλιοι του Κρόνου δίνουν μια τρισδιάστατη οπτική στον πλανήτη. Παρατηρούμε τις ζώνες του Δία και τα τέσσερα μεγαλύτερα φεγγάρια του, Ιώ, Ευρώπη, Καλλιστώ και Γανυμήδη, που ονομάζονται και φεγγάρια του Γαλιλαίου (Δίας και Κρόνος θα βρίσκονται μετά τον Ιούλιο στον ουρανό για το 2021).

Καθώς όλο και περισσότερα αστέρια εμφανίζονται στον ουρανό, συνεχίζουμε με Green Laser Tour – Ουρανογραφία! Βρίσκουμε τη θέση του Πολικού Αστέρα, αναγνωρίσουμε αστερισμούς και τα ονόματα των λαμπρότερων άστρων. Παρατηρούμε με τα τηλεσκόπια αστέρια διαφορετικού χρώματος και μαθαίνουμε για την εξέλιξη των άστρων. Αστέρια σαν τον Ήλιο μας, λευκοί νάνοι, κόκκινοι υπεργίγαντες που κάποτε θα εκραγούν σαν σουπερνόβα.

Τα αστέρια δεν είναι αιώνια, και ο Ήλιος μας θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα και μετά σε λευκό νάνο, στο απώτερο μέλλον.

Καθώς μοιραζόμαστε την επιστήμη και τις ιστορίες του έναστρου ουρανού, ξεκινάμε την Παρατήρηση Βαθέως Ουρανού με ένα πλανητικό νεφέλωμα, το απομεινάρι του θανάτου ενός αστεριού παρόμοιου με τον Ήλιο μας. Για να στρέψουμε μετά τα τηλεσκόπια σε μια ποικιλία αντικειμένων: νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – μερικούς ακόμη και να συγκρούονται – που καθένας τους περιέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια.

 • Το κόστος αναφέρεται σε κάθε συγκεκριμένη Δημόσια Αστροπαρατήρηση – συνήθως €20 το άτομο

Η κράτηση είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση – στείλτε μας email η καλέστε μας στα τηλεφωνα:

 • email 📧 astrotoursgr@gmail.com
 • κιν. 📲 6972208032 Κώστας Σακκάς
 • κιν. 📲 6979116676 Χρήστος Σακκάς

Διαφορετικές εποχές αποκαλύπτουν διαφορετικά αντικείμeνα στον  νυχτερινό ουρανό. Εδώ μερικές φωτογραφίες από το τι θα δείτε μέσα από τα τηλεσκόπια της Astro Tours Greece

Οργανώνουμε Εκδηλώσεις Αστρονομίας 🔭 από το 2016 με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go – μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε στην Ελλάδα αν μας καλέσετε, στο μέρος της επιλογής σας.

Ντυθείτε ζεστά

Ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί να κάνει κρύο το βράδυ, ειδικά σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο. Ντυθείτε κατάλληλα με ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία!

Covid-19 μέτρα προστασίας

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο ύπαιθρο με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια με αντισηπτικό. Κρατάμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Τα προσοφθάλμια καθαρίζονται με αντισηπτικό πριν από κάθε παρατηρητή. Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα τηλεσκόπια (ούτως ή άλλως για να μην τα κουνήσουμε και χάσουν τον στόχο). Το εξελιγμένο τηλεσκόπιο eVscope έχει τη δυνατότητα να δίνει ζωντανά εικόνα μέσω WiFi κατευθείαν στο κινητό σας.

Τι γίνεται σε περίπτωση συννεφιάς;

Αν είμαστε σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, θα ενημερώσουμε με ανάρτηση στο σχετικό event στη Σελίδα μας στο Facebook για την αναβολή της εκδήλωσης. Αν έχετε αφήσει το τηλέφωνό σας, θα σας τηλεφωνήσουμε ή θα σας στείλουμε μήνυμα για την αναβολή της εκδήλωσης.

Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια, μπορείτε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας ή να δηλώσετε συμμετοχή σε μία επόμενη ημερομηνία.