You are currently viewing ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ “UFO” …ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ “UFO” …ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στις 27 Απριλίου 2020 στη δημοσιότητα τρία βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού, με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) γνωστά και ως UFO (Unidentified Flying Object). Τα βίντεο είχαν ήδη διαρρεύσει από το 2007 και 2017. Το Πεντάγωνο αναγνώρισε ότι τα βίντεο είναι πραγματικά, μα δεν μας είπε τι δείχνουν. (Feature Image. Credit: BBC)

Δείχνουν εξωγήινα διαστημόπλοια; Εάν κάνετε μια χαλαρή αναζήτηση στο Google για αυτά, ίσως μείνετε με την εντύπωση πως ναι. Θα διαβάσετε πολλά άρθρα με ισχυρισμούς για εξωγήινα οχήματα, που κάνουν αδύνατους ελιγμούς, που περιβάλλονται από μια λάμψη που υποδηλώνει κάποιο είδος προηγμένης τεχνολογίας πέρα από την ανθρώπινη, κλπ.

Έχουν όμως αυτοί οι ισχυρισμοί οποιαδήποτε σχέση με την αλήθεια;

Ε, λοιπόν όχι. Πράγματι τα αντικείμενα στα βίντεο είναι αγνώστου ταυτότητας, μα όταν κάτι χαρακτηρίζεται ως αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και εξωγήινο.

Τα τρία βίντεο είναι σύντομα, και μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ονομάζονται FLIR.mp4 (ελήφθη το 2004), GIMBAL.wmv και GOFAST.wmv (και τα δύο από τον Ιανουάριο του 2015). Και τα τρία ελήφθησαν από μαχητικά αεροσκάφη Navy F/A 18 Hornet, χρησιμοποιώντας έναν τύπο κάμερας που ονομάζεται Forward Looking Infrared (FLIR).

Για ευκολία τα βάλαμε και τα τρία σε ένα βίντεο στο YouTube

Στο πρώτο βίντεο (χωρίς ήχο) φαίνεται ένα ακαθόριστο σχήμα, μα όταν αλλάζει από το υπέρυθρο στο οπτικό μήκος κύματος (αλλάζει από λευκό αντικείμενο σε μαύρο φόντο, σε μαύρο αντικείμενο σε λευκό φόντο), το αντικείμενο φαίνεται να είναι επίμηκες αν και αρκετά θολό ώστε να μπορεί να διακριθεί το πραγματικό σχήμα.

Στο δεύτερο βίντεο (1:15) φαίνεται πάλι ένα επίμηκες αντικείμενο, που μοιάζει (σημειώστε τη λέξη μοιάζει!) να κινείται προς τα αριστερά, μάλιστα ο πιλότος αναφέρει στο 1:28 ότι “κινείται κόντρα στον άνεμο… ο άνεμος είναι 120 κόμβοι προς τη δύση”. Λίγο αργότερα το αντικείμενο φαίνεται να περιστρέφεται, κάτι που επίσης σχολιάζει ο πιλότος.

Στο τρίτο βίντεο (1:50) φαίνεται ένα μικρό αντικείμενο που μοιάζει (σημειώστε ξανά τη λέξη!) να κινείται χαμηλά και γρήγορα πάνω από το νερό, με τους πιλότους να φωνάζουν όταν η κάμερα το κλειδώνει και το παρακολουθεί αυτόματα.

Στο δια ταύτα λοιπόν, τι βλέπουμε;

Το τι βλέπουμε στην πραγματικότητα στα βίντεο, περιγράφεται αναλυτικά από τον πρώην video game programmer και κριτικό στοχαστή Mick West στον ιστοχώρο MetaBunk. Για παράδειγμα η “αύρα” είναι απλά υπερέκθεση της κάμερας γύρω από ένα φωτεινό αντικείμενο, αυτό μπορεί να συμβεί στις υπέρυθρες κάμερες ειδικά αν επεξεργαστούμε το βίντεο για να αυξήσουμε το κοντράστ. Μπορείτε να διαβάσετε τις συζητήσεις στο ανωτέρω site, όπου μετά από σχολαστική ανάλυση κάθε πτυχή των βίντεο έχει μια πιθανότερη πεζή εξήγηση από την ύπαρξη εξωγήινων διαστημόπλοιων.

Ή αν προτιμάτε μπορείτε να δείτε μία σειρά βίντεο στο YouTube όπου ο Mick West τα εξηγεί κομμάτι, κομμάτι. Εδώ μία περίληψη που έφτιαξε

Εδώ υποστηρίζει πειστικά ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα επιβατικό αεροπλάνο από απόστασηΜας εξηγεί επίσης ότι η περιστροφή του αντικειμένου στο βίντεο GIMBAL (1:15) οφείλεται στην περιστροφή της ίδιας της κάμερας. Το πολεμικό τζετ γυρίζει μα ταυτόχρονα γυρίζει ανεξάρτητα και η κάμερα, καθώς είναι τοποθετημένη σε έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό που της επιτρέπει να κλειδώνει και να παρακολουθεί τον στόχο. Αυτές οι δύο κινήσεις, του τζετ και της κάμερας, συνδυάζονται και προκαλούν μία σειρά συγκεχυμένων περιστροφών της εικόνας και γι ‘αυτό το αντικείμενο στο βίντεο φαίνεται να περιστρέφεται.

Μα ίσως η απολαυστικότερη εξήγηση, βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο. Μια πολύ απλή ερμηνεία που εξηγεί ταυτόχρονα δύο πράγματα στα βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού. Γιατί το αντικείμενο στο βίντεο GOFAST (1:51) μοιάζει να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα αριστερά και πώς στο βίντεο GIMBAL (1:15) το αντικείμενο μοιάζει να κινείται κόντρα σε έναν ισχυρό άνεμο. Η απάντηση: ψευδαίσθηση λόγω της παράλλαξης ή πώς ένα αντικείμενο κοντά σας φαίνεται να κινείται πιο γρήγορα σε σχέση με το πιο απομακρυσμένο φόντο, καθώς κινείται η κάμερα.

Δεν είναι τέλεια η ψευδαίσθηση! Βλέπετε πόσο απλά εξηγεί το πως ένα στατικό αντικείμενο μοιάζει να κινείται γρήγορα; Δεν έχει καν σημασία αν υπάρχει άνεμος. Το αντικείμενο μπορεί να κινείται μαζί με τον άνεμο, μα η κίνηση του τζετ σε διαφορετική κατεύθυνση να το κάνει να μοιάζει ότι κινείται κόντρα στον άνεμο. Και δεδομένης της απόστασης, της γωνίας και της κίνησης του τζετ, το πιθανότερο είναι ότι στο βίντεο GOFAST απλά καταγράφεται ένα μετεωρολογικό μπαλόνι. Ναι, ένα μπαλόνι! Σε αυτό το βίντεο μάλιστα κάνει τις μαθηματικές πράξεις χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το ίδιο το βίντεο, και υπολογίζει ότι όχι μόνο δεν είναι κοντά στο νερό μα πολύ ψηλά, αλλά και ότι κινείται αργά στην πραγματικότητα. Μάλιστα το “μπαλόνι” αναφέρεται και στο έγγραφο του Πολεμικού Ναυτικού που συνοδεύει το βίντεο.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι στα βίντεο οι πιλότοι παρακολουθούν τις ενδείξεις της κάμερας και δεν βλέπουν απαραίτητα απευθείας οι ίδιοι τα αντικείμενα. Οπότε αυτό εξηγεί το ότι μερικές φορές μπορεί να ξεγελιούνται.

Σε γενικές γραμμές όλες οι αναφορές για UFO, ακόμη και εκείνες όπου υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο, έχουν αρκετά συνηθισμένες εξηγήσεις.

Μάλιστα πολλές φορές αφορούν τον πλανήτη Αφροδίτη, καθώς μπορεί να φαίνεται εκτυφλωτικά φωτεινός στον ουρανό. Τώρα είναι μία τέτοια περίοδος. Αν έχετε ευκαιρία, βγείτε έξω τις επόμενες ημέρες στο σούρουπο και κοιτάξετε δυτικά. Το εκτυφλωτικό φωτεινό σημείο που θα αντικρίσετε στον ουρανό είναι ο πλανήτης Αφροδίτη.

Οι πραγματικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του Διαστήματος είναι τόσο εντυπωσιακές, που δεν χρειάζεστε να παρασύρεστε από παραπλανητικές δημοσιεύσεις για UFO, ώστε να εκπλαγείτε από τα θαύματα του Σύμπαντος.

ΥΓ. Άλλο οι αναφορές για UFO και άλλο το αν υπάρχουν ή όχι (στο άπειρο Σύμπαν) εξωγήινοι..


Κώστας Σακκάς
Astro Tours Greece

Planetarium On the Go

Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς!